Weboldal

Színek

A színeknek mondanivalójuk és jelentésük van. Minden szín más és más hatást vált ki az emberekben, éppen ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen színek uralkodnak a logónkban és magán a honlapunkon is vagy akár csak a névjegyünkön! Tükröznie és passzolnia kell tevékenységünkhöz, hozzánk, ugyanakkor figyelemkeltőnek, felhívónak kell lenni, de még sem szabad, hogy túl kirívó vagy szemet bántó legyen!

Kulcsszavak / keresőszavak

A kulcsszavak, keresőszavak az egyik ha nem a legfontosabb a weboldalak esetében! 

A kulcsszavakat már nem csak weboldal készítésénél érdemes megadnunk, hanem, magán a weboldalunkon is érdemes őket kiemelnünk, hiszen a keresők ezeket is nézik is figyelembe veszik! Nem csak a tevékenységünk körét érdemes megadnunk kulcsszóként, hanem az azzal kapcsolatos dolgokat is. Ma már igaz nem veszik alapul a keresők, ezért fontos, hogy a weboldalunk tartalmában azért megjelenjen és ki legyen emelve!

Mondok egy példát: ha például pékségünk van, nem csak a péket, péksüteményt érdemes megadnunk, hanem magukat a termékeket is megtudjuk. Vagy, hogy pl egészséges vagy bio termékek, amennyiben azzal is foglalkozunk. Fontos belegondolnunk vásárlói szemmel, hogy ha mi az ő helyükben keresünk egy céget, szolgáltatást vagy terméket, akkor miként keresnénk rá, miket írnánk be!

Weboldal szövegei

 

    Weboldalad szövegeibe ne tukmálj, ne erőltess semmit, ne akarj rábeszélni senkire semmit . Ezt az emberek nem szeretik ( a kopogtató, házaló dolgokat sem szeretik az emberek, gondolom te sem, ha nem tévedek...)! !

    Sokkal jobban szeretik, ha figyelemfelkeltő vagy, akár egy kicsit sejtető is, de ugyanakkor hozzáértő!

Azt érd el szövegeiddel, hogy ne tukmálással vegyék meg termékeidet, vagy rendeljék meg szolgáltatásaid, hanem mert ők szeretnék, vagy ha mikor az oldaladra tévednek igazából nem akarták terméked - szolgálatásod, csak hallottak róla vagy kíváncsiak lettek rá (valahol valami figyelemfelkeltés miatt), s közben rájöttek mégis kell nekik, mégis akarják! Az tény, hogy ilyen szöveget nem könnyű írni, megalkotni, sőt nehéz!

Ne legyenek másolt tartalmak az oldaladon, mert a google nagyon nem szereti! Ha még is másolsz valamit, jelöld meg a forrást! De sokkal egyedibb, ha saját szöveget és képeket használsz!

 

1 Tipp (hogyan írj ilyen szöveget magad, ha nem szeretnél hozzá segítséget kérni)

 

Kicsit rugaszkodj el, hogy ez a cég a tied, és lásd a dolgokat külső szemmel, nekem ez szokott segíteni!

Mit értek ez alatt?

Próbáld meg a vevő, ügyfél helyébe képzelni magad. Gondolj bele ha te lennél Ő, akkor mit várnál az adott cégtől, terméktől, szolgálatástól. 

Mi fogna meg benne, mi keltene bizalmat, mire figyelnél fel, mi lenne szimpatikus, mitől akarnád az adott szolgáltatást vagy terméket mégis (már ha nincs az a szerencsénk ami - aki 1000-ből kb 1, hogy pont ezt kereste amit kínálunk bármi is az)?

Hidd el ha sikerül, könnyebb lesz átgondolnod a szöveged, az arculatod, mindent (s tudom nem mindenki te vagy, s nem is minden ember ugyanolyan, de mindenkinek nem is lehet megfelelni, viszont minél több dologra figyelsz, vagy gondolsz annál több látogatód - az-az vásárlód és ügyfeled lesz, mert ugyebár minél több a látogató annál több a vásárló!!! Nagy számok törvénye - íratlan szabály :-D)